Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Handen på hjärtat



Vem kan svära sig fri
tvätta händerna rena
den som aldrig vettigt gjort
utom andras möjligheter förgöra
Vilken etikett ska runt den dödes tå skriva
då han bäddas ner till vila
inga gråterskor draperar sig i slöja
de firar med champagne på dyraste lokal
då mördaren löst enkel biljett

den som tände lägerelden
för alla värmas vid
ska starta en världsbrand
där inte vitt förändras till svart
över en natt
Orättvisorna vallgravar djupa




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 68 gånger
Publicerad 2022-05-17 20:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP