Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förhoppningarnas frö

 

 

 

Jag sprider förhoppningarnas frö

i längtans vindar

 

en del hamnar i bördig mylla

slår rot och utvecklar glädjens blommor

 

andra hamnar på karg och stenig mark

torkar, inkapslade i sina höljen




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 211 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2022-05-18 10:02



Bookmark and Share


  Susen VIP
En lysande text som fångar mig redan vid titeln. Tycker mycket om formuleringarna som "glädjens blommor" och "förhoppningarnas frö"
Bokmärkes!
2022-05-23

  Respons VIP
Förhoppningarnas frö i längtans vindar är en vacker formulering!
2022-05-23

  Solweig Jansson VIP
Du har en fantastisk förmåga att beskriva det mänskliga genom naturens varelser, färger och former - hitta talande bilder som stannar kvar !
2022-05-19

  Kajan VIP
Hur svårt det kan vara att nå fram vittnar denna text om, men det viktiga är att försöka.
2022-05-18

  Lehva VIP
Tycker om liknelsen. Och älskar människan som aldrig slutar ge.
2022-05-18

  Eva Helene VIP
Det viktiga är att försöka och vara medveten om att inte allt gror som man tänker.
Fint och förhoppningsfullt!
2022-05-18

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfulla ord om att våra förhoppningar
måste finna sin rätta jordmån.
2022-05-18

  Ewa-Britt Nilson VIP
Här skulle kanske
startas något sorts
skalbolag så det bra
som sprids ut inte
torkar inne utan
blir nå´t gott för
allas sinne...
2022-05-18

  Sparvögat VIP
Så fint du sprider hoppets frö,
underbara ord…
2022-05-18

  Niliboy
En del av sådden faller i god jord å växer å gror å ger god skörd som Guds ord!
2022-05-18

  Maria Sundelin VIP
Ibland är det dessutom de mest otippade som får fäste
Kramar
2022-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP