Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om hur det känns när man inte har något annat alternativ än att ta ett fullständigt förödande kliv ... - Det var i december 2012 ... Finns rätt underbara alternativ som kan vara nog så läskigt skrämmande ...


Ibland när allt bara är så där ...

... absolut
till synes 
fullständigt obegripligt
och det ej
verkar finnas något slut ...

... Då infinner sig
den där känslan inom
vilken får en att bara
vilja finna närmaste väg ut ...

- Det är bara det 
att trots att man egentligen
inom sig vet
skillnaden mellan
teori och praktisk verklighet
så finner man till slut ...

... att i en del situationer
visar det sig att enda vägen ut
är den där du måste ta hissen
till trettonde våningen
i en byggnad med tolv våningar
för att kunna
ta steget fullt ut och kliva av ...

- Det är lite som det där 
med honingen
och att det finns ett ögonblick
alldeles innan man får känna
den mot tungan 
som den smakar som allra bäst
och är som mest njutbar ...

... men där honingen här
mer motsvaras av
liknelsen
med ett hav fyllt av känslor
utan tvång och krav ...

... Där du i god tid
men alldeles för sent
kommer till insikt om
och får bekräftat när du ser
att underlaget som väntar dig
är av synnerligen väl armerat betong ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 107 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-05-18 10:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP