Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så blodfattiga älskade uggla <3


över protokollsbladen
och alla paragraftecken skymtar ett allvarligt ansikte
som lutar sig framåt, betraktar skuggan i spegeln

Är det så här det ska gå till?
varför blir vänner dödsfiender, fordom blodsbröder
och den svarta kråkan framme vid skranket
var den som isolerade dig, tills sjukdom utlöstes
och alla dessa får som gläder sig åt barn och barnbarn
Visst är det så skulden han går fri
som gjorde gyllene snittet.
Vad är det för värld vi fått vars bödlar
går ostraffade brott så vedervärdiga att liken
ropar på rättvisa!
rovdjuren dödar snabbt av hunger
människan dödar av lust och hat
kärlek är när vi vill väl, vilja den älskade allt
Varför ska människor bry sig främlingar
när de dödar med ord och gärningar

Tåget avgick från stationen 07.30
passageraren som aldrig fick någon plats
står kvar på perrongen
en skugga bland skuggor på samhällsstegen

Vilket ansvar har folket inför varandra
varje droppe liv ska bäras med varsamma händer
de ansvarslösa bär den ohyggliga stjärnan
stick inte upp, gör du det blir du uppäten
blir till en skugga i skuggornas hus

Alla liv är värdefulla varje löv, varje träd som faller
alla bär sin skönhet fyller sin roll i alltet




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 62 gånger
Publicerad 2022-05-18 10:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP