Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den här dikten tillägnas Ulla, som gick bort idag, 97 år gammal. Hon var en av mina fyra (!) föräldrar. Vila i frid, kära Ulla och tack för allt du gjort för mig!


Den andra - morsdagsdikt i återpublicering för andra gången




En varm tanke på Mors dag
Till alla er som plötsligt blir mor
Som del av ett större kärlekspaket

Små bebisar, förstaglyttare och tonåringar
Gulliga jollrande knyten eller osnutna svärande slynglar.
Ja, vi kommer i många förpackningar.

Ni finns där och kämpar
Heltid, helgtid, varannan vecka
eller något annat mönster.

Ni lyssnar, pysslar, medlar, förstår,
kramar, grälar, söker er roll
tillsammans med oss.

Vi är de lyckligt lottade.
Vi är både barn och bonusbarn.
Livet gav oss två mödrar!



© Birgitta Englund Dimitrova 2015




Fri vers (Fri form) av Klara Ord
Läst 143 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-05-18 18:55



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
En fin hyllning till moderskapet.
2022-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Klara Ord
Klara Ord