Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är synd om människorna

 

Trygghetsnarkomanen har inte en aning om vad riktigt överjävla allvar är för någonting.
Sanningen är något flytande godtyckligt subjektivt, och att ta in enkel kall fakta
och kritik är för riskabelt och hotande.

Trygghetsnarkomani är psykisk diagnos
och vad säger man till en sådan människa?
Hur ska man kunna avprogrammera en
hjärntvättad person som inte vet sitt eget
bästa och som totalvägrar att bli vuxen?

Jag tror att det bästa är att säga det man
har att säga och sen bara låta vara ifred.
En bön kan vara på sin plats också samt
några skämt som friskar upp den unkna atmosfären. Det är synd om människorna.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 65 gånger
Publicerad 2022-05-18 19:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP