Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Imorgon är det höst

21:48

Jag har vaknat till fågelkvitter varje morgon.

I telefon sa min syster
att syrenernas doft var här.

Sommar.
Skönaste tiden i Stockholm....
Igår blommade körsbärsblommorna.
Långt kvar

till snö.
Jag har
vattnat mina blommor varje morgon….

Ibland har jag glömt. Nu
är det kväll. Idag var det
alltför varmt. De behöver
massa vatten. Snart dags att vattna igen.

Gula blad hänger dock från mitt tak.
Några har…redan hamnat på golvet. En veckas tid.
Har inte orkar plocka upp dem. Trubbel.

"Sommar men här inne är det höst". Inte mer
vatten?
solljus? Nej, mer
syre? Nej, mer
sällskap? Mer

tid? Nej, det har jag nog av. Behöver
kyla. Ett svalt rum. Behöver
sova. Då kanske jag orkar
plocka upp det hela igen imorgon. Idag
var det sommar. Imorgon är det höst.




Fri vers (Fri form) av Lilla Myran
Läst 51 gånger
Publicerad 2022-05-18 22:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lilla Myran