Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Varnar för triggande och mindre trevlig text men detta är min bild och upplevelse. du behöver inte tycka om det eller hålla med.


Mo(nste)rs Dag

 

snart är det Mors Dag

nyligen var det din födelsedag..

Du skulle fyllt 77 år 

märkesdagarna var heliga för dig

nästan en besatthet

missades en namnsdag eller märkesdag så fick jag höra det hela året

jag är fruktansvärt slarvig och nonchalant med sådant

då, nu och säkert alltid

 

Ibland kändes det mer som Monsters dag

Du var en sån komplex och motsägelsefull person

Öm, Kärleksfull, Omtänksam, Uppmuntrande

men också

Elak, Sarkastisk, Våldsam, Förnedrande, Hämndlysten, Oförlåtande

Du var flera personer i en

det var ibland som ett lotteri

vem kom in i mitt rum denna gång?

Tyvärr minns jag förolämpningarna, slagen, sparkarna också

men även utflykterna, kramar, maten, resorna, skratten, dansen och det fina hemmet jag fick växa upp i

 

Jag var inte, är inte, kommer aldrig att vara

en enkel person att umgås med

Jag har massor med dåliga sidor, later, problem och fel

Jag slåss med mina demoner och mitt mående varje dag

du har kunnat få din ro och vila

jag får fortsätta kampen med mig själv och det som lämnats i min själ

Vi invaggas i tron att allt är binärt.. antingen eller ...

men mer sällan kan man acceptera hur allt skiftar från dag till dag eller ögonblick till ögonblick

jag känner fortfarande rädslan för att våga öppna mig och att bli förlöjligad

att det jag berättar ska användas emot mig

jag är inte den bästa av vänner

väldigt egensinnig

lynnig och lätt till att bli stött

jag vill väl men är klantig eller otålig i mitt sätt att visa det

eller att vilja hjälpa.. men på "mina villkor"

vilket jag vet är fel 

samma sak med att våga be om hjälp.. även då ställa krav..

denna frustration djupt inom mig

som en pyrande ilska som aldrig kommer till skott

har jag burit hela livet

och säkert har det förstört många relationer, vänskaper och jobb för mig

så ja nog är jag det största Monstret själv...

 

jag önskar av hela mitt hjärta 

att jag ska bli någon

värd att älska

tycka om

vilja vara vän med

arbeta ihop med

för idag

är jag verkligen inte den bästa av människor...

Jag försöker 

ofta för mycket

för snabbt

på fel sätt

lära mig ta ansvar

göra saker på rätt sätt

men jag är för otålig och bekväm

motsägelsefull

men jag hoppas lära mig

veta vem är jag

kanske ge Monstret inom mig själv frid  så att jag kan vara den jag var ämnad att bli

Saknar dig mamma... på gott och ont

 




Fri vers (Fri form) av Nikolai Jungsin VIP
Läst 94 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-05-19 02:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nikolai Jungsin
Nikolai Jungsin VIP