Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: AndLou


VID STRÄNDERNAS STRAND

 

Så här sitter jag nu då äntligen

insvept i min varma filt

en öppen bok ligger där bredvid mig

sidorna i boken vänder sig nu helt själva

där i den svala och nattliga havsbrisen

 

ja jag är här där jag är

mitt inuti livets alla skiftningar

luften den känns fylld av slumpmässiga anteckningar

och de fladdrar nu runt mig som små skyddsänglar

och jag vet alldeles för väl

varför de finns just här

 

mörkret har suttit allt för länge här bredvid mig

för att på något märkligt sätt

ändå hålla mig sällskap

vi tittar tillsammans bort ut över det väldiga havet

och vi ser de ödesmättat blinkande lanternorna

långt där ute mot horisonten

 

ja du skulle klara dig bra här min vän

och du skulle då bli ljuset här mitt i verkligheten

här mitt i nuet och mitt i livets eget månsken

ja för du skulle då ta mörkrets plats

här på alla strändernas …strand

 

Copyright © AndLou




Fri vers (Fri form) av AndLou VIP
Läst 86 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-05-19 10:31



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Ödesmättat fint
2022-05-19
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP