Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I tunnelbanan är vi alla svenskar enligt Åsa Romson


Integration

I religionens förtryck
gör tunnelbanan ett ryck
vi sitter vi där
och är inte lika som bär
en del har schalett
en del bär håret böljande lätt
Två världar på samma tåg
det var jag såg
Aldrig mötas de två
det är bara så.
Två världar i vårt land
integration på lösan sand.
Kanske om några generationer ändå
vi samförstånd kan nå




Bunden vers (Rim) av Kungskobran VIP
Läst 86 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-05-19 12:41



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Jag tycker vi möts hela tiden. Personalen i taxi, på buss, i sjukhuset, i mataffären. En del har sjal, andra inte.
2022-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP