Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

För kännedom

 

 

nu ändrar jag skepnad

men inte min stil

så är min levnad

att vara servil

 

dags för förändring

jag byter mitt namn

mitt liv tar en vändning

Öknens Ros seglat in i hamn

 

Optimisten blir det nya

med ett stänk av pessimism 

sitter i min skrivarlya

hoppas det ej blir nån schism

 

hoppas ni ej tycka illa vara

ibland det är nödvändigt

hoppas ha kvar min skara

kanske lite omständligt

 

hursomhelst, det känns bra

att skriva är min last

och fortsätta det jag ska

men ibland ta rast

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 160 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2022-05-20 08:47



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Hmm...tror jag byter mitt alias till "Pessimisten" som motvikt ;-)
2022-05-23

  Sparvögat VIP
Liksom Marita så tänkte jag att jag har väl ingen skrivarvän som heter Optimisten, men sedan förstod jag att du ändrat namn…
Optimisten, välkommen med ditt nya jag och dina fina ord!
2022-05-20

  Marita Ohlquist VIP
Funderade en stund på vem
Optimisten kunde vara
tills jag läste texten och insåg
att du tillhör sidans trogna skara.

2022-05-20

    ej medlem längre
En bra dikt om att byta namn och förändring
2022-05-20

  Kungskobran VIP
Tack skall du ha
att vara optimist är bra
jag tror kobran får vara med
ett tag till, om jag bara vill
alltid på hugget
avskyr tugget

2022-05-20

  Cikoria Blå VIP
Välkommen optimisten!
Jag undrade just vem det var...förklaringen kom i dikten.
Fint diktat!
Jag har också funderat på att ändra namn här - exempelvis till Lena....
2022-05-20
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP