Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snart val

Snart val

Elva nya partier är på gång,
inför det kommande valet.
Man står där i valet och kvalet,
man hör de villrådigas sång.

Vi tror, vi tror på chanserna,
att få va´ med i danserna,
säger de nya partiernas ledare
och ler bredare och bredare.

Vi vill vara med i dansen.
Vi vill ta chansen,
innan vi hindras av jordskalven,
få dansa en tur runt guldkalven.

I kommunalpolitiken
tillämpar vi metodiken,
att hålla med alla dom andra.
Så kan ingen oss klandra.

Vi vill kämpa in till döden,
för de ökande partistöden.
Vi vill höja våra löner
och ordna jobb åt våra söner

Vi vill göra våra torg och gator tryggare
och kommunalnämndsordföranden snyggare.
Vi vll bygga mycket högre hus
och göra våra skolor fria från lus.

Ge oss mandat att styra och ställa,
så skall inga raketer vid nyår smälla.
Då skall livet i vår kommun bli gott och bra.
Demonstrationer och protester vill vi inte ha.

Så nu när du lägger din röst,
vill vi säga till dig, som tröst,
vi politiker ger all kraft vi har,
på att få vara kvar..




Bunden vers av Jan H Söderström
Läst 96 gånger
Publicerad 2022-05-20 10:01



Bookmark and Share


  Koloristen
1922-2022- hundra år av kamp!
2022-05-26

  Larz Gustafsson VIP
Jag slutade rösta på 90-talet.
River alltid mitt röstkort offentligt.
Jag kommer aldrig att rösta igen.
2022-05-20
  > Nästa text
< Föregående

Jan H Söderström
Jan H Söderström