Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fartyget världen är osänkbart

 

Men hela det här gigantiska fartyget är ju på väg in mot farvatten där det vimlar av grund och isberg! Lugn det är ingen fara varför hetsar du upp dig så? Ta en grogg och var som folk.
Men hallå vem är det som styr skeppet och varför är kommandobryggan låst, var är kaptenen? Någon kapten har vi aldrig haft, det sköter sig självt, tänk positivt och optimistiskt, det är lugna puckar. Nu går vi ned och lyssnar på Arvingarna och njuter av den sköna kvällen, och du ska se att allting ordnar sig till slut, det gör det alltid. Du är galen världen är på väg att gå under och du tycker att jag ska ta det lugnt.
Om du fortsätter att vara så här vrång, obstinat och stingslig så måste vi låsa in dig i arresten, du sprider oro, ångest och kaos bland de övriga passagerarna, nej nu får du rycka upp dig och vara som folk vännen min, allt ordnar sig, det gör det alltid, så upp med hakan och ta en stor grogg och tänk positivt. Fartyget världen är osänkbart.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 58 gånger
Publicerad 2022-05-20 15:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP