Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Inspirerad av en text i Expressen, "Mama"....med ett "m" !


Stackars barn !
Om och av Amanda, 34 år, holistisk coach och intuitive healer.

Barn är "små själar" som väntar på att få komma hit.
Dom är våra läromästare.
Att vara totalt närvarande för barnet kallas för
"spirituellt moderskap".
Ser nu fram emot att få jobba med
podden och healingen. Pojken är ju redan ett år.
Man utforskar sin "spiritualitet" och man måste älska
sig själv för att kunna ge kärlek.
Jag och Mathilda som jag gör podden "Holy Crap" med
vet att äkta lycka och rikedom alltid kommer inifrån.
För mig handlar healing till stor del om att "skapa space" för människor att vara sitt "renaste jag". Jag brukar få till mig budskap som jag sedan förmedlar.
Min självläkning handlar om kost, sömn och mindfulness.

Hur kändes det när du "plussade"?

– Det var verkligen ett glädjebesked ändå. Det stod skrivet i stjärnorna. När vi sedan tog reda på BF visade det sig att det var den 21 maj, min födelsedag. 21 är också mitt turnummer. Så det var ett stort "sign" att det var rätt.

Innan graviditeten var jag mycket "uppe i huvudet" men sen var det som att hela jag "balanserades upp".

Amanda hade precis bestämt sig för att satsa på det egna företagandet när hon "plussade på stickan"...nu ser hon fram emot att komma igång med sin "intuitive healing". ”Det är inte bara jobb för mig utan också ett syfte”.

August hade bajsat i fostervattnet vilket antyder att bebisen kan vara lite stressad.

Och nu har du varit förälder i mer än ett år. Hur skulle du beskriva dig själv som mamma?

– Jag trodde att jag skulle vara mycket coolare, men jag är lite av en "mama bear". Jag tror att jag är väldigt beskyddande av min son, inte så att det märks utan det handlar mer om det psykologiska. Jag tänker mycket på hur jag pratar med honom så att det inte skapar "negativa framtida programmeringar". Sedan försöker jag låta honom styra rodret då han är väldigt nyfiken och social. Jag försöker också att vara lyhörd och uppmärksam på hans signaler. Samtidigt är jag noggrann med vad jag förmedlar med min "energi".

Om jag känner mig lite ur balans eller stressar runt så blir August ofta orolig och gnällig. Han snappar upp känslor hos mig som jag knappt är medveten om. Då brukar jag se det som ett tecken på att ta "tillbaka mig själv". Ta några djupa andetag, sjunga sånger för honom, skratta, skifta mitt eget "mindset och starta om".

Har du några tips på hur man kan bli mer närvarande som förälder?

– Genom att börja se världen ur ens barns ögon. Träna på att vara här och nu och lägga undan telefonen så ofta man kan. Sedan är det viktigt att fylla på sig själv med kärlek. Vi behöver ge oss själva för att kunna ge andra fullt ut.

.................................................................................................................................


Själv blir jag helt slut bara av att läsa artikeln om mammans ambitioner och rädd att både hon och August om några år kommer att vara så trötta på varann att de varken vill ses eller prata och att August ev kommer att bli mobbad. Mammans sätt är inte naturligt. Det är uträknat hur hon ska vara. Som om det inte skulle räcka med att tycka om sitt barn. Jag får en djup, svår känsla av att barnet är hennes terapeut.

De många citationstecknen är mina egna.

Vad tänker du om mamman ?
Övriga genrer (Essä/Recension) av Gunnar Hilén VIP
Läst 47 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-05-21 06:12Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Ordordord
2022-05-21

  DalElvan VIP
Vilken Gallimatias
ungefär som att skriva en dikt
eller saga....
2022-05-21

  Poeten Salvador VIP
Jag läser gärna om healing och liknande, men här verkar pråket vara påklistrade floskler utan äkthet. Jag har också känsla av att barnet är terapeut
2022-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP