Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(liten Lördags berättelse utan rim o reson)


"I sagans skimrande värld. .."



Magdalena Gräddnos
och Pelle Ministrö

Skulle gifta sig
med varandra

Men elaka katten
Fez-Måns var emot
det,uppgav en massa
Falska skäl

Så det blev inget av
Med det giftemålet!

Så de flyttade ut till
Landet och fick leva

Tillsammans i smyg
inuti
en lada i grannbyn

Det gjorde Tjuren
Bossy på surt humör
När han fick vetskap
om hela historien

Trampade hårt på
Katten Fez tass när
denne råkade gå förbi

Ända tills den svarta
avundsjuka Katten
erkände sina Lögner

Då klämde Tjuren till
Katten med en riktigt
välriktad dubbelspark
på pungkulorna

Som for iväg i en vacker
lyra mellan päronträden

Gick sen till Prästen Keso
Hyvensprost o berättade
sanningen,som då ändrade
sitt beslut

Och vid bröllopet mellan
Magdalena o Pelle

Förvånades alla i för
-samlingen hur med
vilken ljus o innerlig
hög stämma o inlevelse
förmåga

Katten Fez satt o sjöng
de nygiftas lov till Olé
Bull's vackra fiol spel

Allt under Tjuren Bossys
milda överinseende

Se det blev till ett riktigt
lyckat bröllop det talades
länge om runt byarna
i Landet Fantasia

Och om inget oväntat
har hänt och blixten
tänt och bränt ner

Deras by så lever väl
de alla lyckliga där än
den dag som nu är?

I landet Fantasias
skimrande sago-värld!













Särskilt tack till Monica L.
för givande inspiration!
(såsom oftast;)

(Och så kan det gå i fantasin
För oss som tittat för mycket
Svart/vitt på Bröderna Marx
i sin barndom)

Ohhh.ohh. ..i like it!
;)











Prosa (Fabel/Saga) av Sefarge VIP
Läst 192 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-05-21 08:47



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Träffsäkert!
2022-05-23

  Glitträ VIP
Så trevligt med bröllop som kan liknas med politiker på en riktig fin satir av berättelse. Och i lusta har du målat sagan som förnöjer så här i lördagens afton men kanske i lite tok av katten
som ställde till, ja så är i spänningens tidevarv.
2022-05-21

  Monica Lindgren
Riktigt rolig text! Du har en sprudlande fantasi och är väldigt väl orienterad i vad som sker i omvärlden! Egentligen lever vi i en spännande tid, eller hur. Tur i alla fall att de flesta partierna (alla utom v och miljöpartiet) var överens. Kunde ha blivit förfärligt annars, om ryssen verkligen vill hämnas. Ingen vet ju hur det går. Jag blev inte tillfrågad om vad jag tyckte. Blev du?
2022-05-21

  Kungskobran VIP
Härlig satir om våra bedårande politiker
2022-05-21

  Grubbelmia
Din lilla lördagsberättelse fick mig att le. Tack! /Grubbelmia
2022-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP