Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MASKED BOTTLE


Så många ledtrådar från Stockholms Kreativitet
så många knutar på alkoholismens fakultet
en fyllighet med inslag av karaktär
egentligen djupodlad och lagrad ensamhet

toner av ett landskap med bördig ord
en krispighet rinner i glasets dimma
en sötma sprider sig vid rensat bord
när tanken är framme vid dryckens timma

rosé är den allra vackraste färgen
en klunk lugnar när den andra fått en
rött flyter obehindrat långt inne i märgen
vitt är samvetet fram tills man nått botten

bakom masken finns inget att dölja
värre är att kraften förlorat stort mot orken
alla glas avslöjar en närvaro att följa
vill nu skåla och skrålar av med korken

av med

korken
av med

korken




Fri vers av Igot Tochange
Läst 85 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-05-21 19:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Igot Tochange