Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag minns

jag kommer ihåg
när pojkar kasta sten på varandra
mobbades, cyklade ifrån någon av pin ki.
Jag minns när pojkar inte lät andra vara med
slogs i skidbacken, gjorde kalsonggreppet,
tafsade på tjejerna, sprang in i tjejernas omklädningsrum
och kallade klassens bästa elev för plugghäst.
Jag kommer ihåg
När lärare kallades för öknamn och fick häftstift på stolen eller skrattades ut för att de sa något fel.
Jag kommer ihåg när klassens mobboffer satt med tandställning och stirrade snett uppåt med hakan utspänd.
Jag kommer ihåg att allt var bättre förr
Ja så sa min farfar.
Jag kommer ihåg när man inte knarkade, gick med kniv och definitivt så tillverkade man inte kaststjärnor i tekniken.
Jag minns när man söp till det var ute och slogs varje helg och svepte hembränt som det vore vatten.
Man spydde lite sen var livet toppen.
Jag kommer ihåg när jag slogs med polisen och förstörde deras bil.
Jag minns hur vi i orten tog hand om varandra. En för alla, alla för en.
Men fan ta dig om du kom från någon annan ort.
Då spöade vi skiten ur dig.
Eller knivhögg dig till döds.
Men det var bättre förr.




Fri vers (Fri form) av Thomcover
Läst 81 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-05-21 20:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Thomcover
Thomcover