Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

rapport från en skitdag



Idag var en skitdag
medan dagarna före idag gav
promenader i grönskan

mattorna på altanen blev utlagda
markisen uppfälld
och fårskinnen placerade

jag fyllde vatten i skålar med violer
och lyssnade till min bonusdotter
och min mans intressanta samtal
om musik och politik

veckan innehöll också min rundkindade Malte
buren i sele och på filt i gräset
en randig kissekatt höll oss sällskap
syrenernas doft omgav oss
medan föräldrarna packade för flytt
till villa

i fredags lekte jag med Freja 4 1/2 år
vi balanserade på en trädstam i en park
ända tills Freja ramlade
och rispade sin hud på en kvist

av sin mamma fick hon plåster
och sedan satt vi med hennes babybror
på en brygga vid en damm

till kvällen grillade hennes pappa kött och majs
och vi lät oss väl smaka

proppmätt mormor lade sig på rygg i studsmatta
och tittade på moln och himmelsflikar
tillsammans med Freja

snart kom vi på att dunka stjärten mot underlaget
och våra kroppar kom att gunga
att skratta och sjunga

-

hela veckan har varit helt underbar
även en skitdag som idag
ty i pauserna mellan utrensningarna
uppvärderar jag skönheten i att bara vara
tar hjälp av yoga
djupandas och slappnar av
saktar ned och skalar av krav












Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 185 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-05-22 02:05



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
`Ord i rättan tid!`
2022-06-16

  lila fjäderblomman VIP
Kungskobran sa det!
2022-05-25

  lodjuret/seglare VIP
Texten liknar så mycket 'Utdrag ur en dagbok', den gamla pjäsen, men de är som sig självt säger, så naturligt påhittade.
2022-05-25

  Anya VIP
Jaa kanske behövs dessa skitdagar??? Bara de inte blir för många.
din text har, som så ofta, så mycket livsglädje. Men blir varm av att läsa dina ord. Tack!
2022-05-24

  Marita Ohlquist VIP
En fin text om att vända en dålig dag så att den blir bra.
2022-05-23

  Respons VIP
Ett bra recept för konsten att stanna upp och lägga märke till det viktiga i livet!
2022-05-23

    Lena Söderkvist VIP
Håller med föregående talare.
2022-05-22

  Kungskobran VIP
Varje dag är en gåva, även skitdagar
2022-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP