Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I folkviseton


JAG GICK MIG UT EN AFTONSTUND

Jag gick mig ut en aftonstund
för att få ro i sinn,
men i den gröna skogens lund
gick sorg i själen in.

Då, i den stilla afton röd,
jag hörer göken slå
sin dova klockton om en död
i skogens mörka vrå.

I grönan skog en södergök
gav oro i mitt sinn.
En aftonstund, en dödergök;
Säg, var den sorgen min?




Bunden vers (Annat versmått) av Ulf Carlsson VIP
Läst 104 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-05-22 14:19



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Vacker, melodiös, smekande. Nej, den sorgen var nog inte din!
2022-05-23
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP