Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Sakligt och Avskalat


På flykt undan romantik

Hon månar om sin integritet

Och är på flykt undan

Sitt egna förflutna och romantik

Det hon allra helst vill glömma

Och välja bort från sitt tidigare liv

Hon är Snabb på att förebrå och fördöma andra

Om de visar minsta tendens

Till att dra fram hennes förflutna

I hast hon har glömt bort

Vad som hänt förr i det förflutna

Minnena faller isär och blandas

Ihop till en enda historielös sörja

Hon vill inte komma ihåg vad som hänt

I hennes liv och det hon varit med om

Men gärna påminna andra

Om det som de gjort förr om åren

En man hon träffar på krogen

Följer med henne hem och

På promenaden hem säger hon

”Jag dras till nallebjörnar. Vad har

Du haft för dig i ditt liv? Om du skulle

Ta och berätta något om dig själv!?”

Hon fortsätter sedan och säger

Att hon inte vill prata om sitt förra liv

Och han förebrår henne att hon själv

Har dragit runt och farit fram

Hänsynslöst i sitt tidigare liv

”Nu är du orättvis. Hur vet du det?

Om du har några bevis för det!?” säger hon då

”Vad vill du mig egentligen?” frågade hon sedan mannen

”Jag kan tänka mig ett förhållande” sa han

Och hon fortsätter sedan att säga

”Jag vill ha det jag inte kan få”

Till en man som pratat med henne

Och så dör deras relation och romantik snabbt ut

Innan de kommit fram till hennes ytterdörr

Och de har inte träffats sedan dess

 

Taleptox Skrev

Den 20220522

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 80 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-05-22 10:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP