Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gudar & nattsystrar


Det är något annat nu,
något stort,
ett överallt, skogssusigt;
ålder & dagboksålder, overkligt verklig;
dagbök och eftersinne,
invävande seniordroskor,
pensionärsbiljetters sätesbjudningar
och ICA:s nedsatta tisdagspriser,
ävensom bjudande den fria tidens barrskogsbälten
och omhuldande de fria ordens fruktlösa repressaliefriheter
i den i ålderns klarsynta skärpedjup förutsatta snara död
som snarar i åttonde och nionde decenniet;
ibland i sjunde,
efter behag, godtycke, slump och nödvändighet

Med bortvända ansikten uttalas sanningar
och vanföreställningar,
oskiljaktiga på världens rand,
där det skriks efter gudar
och nattsystrar,
eller ges tusan i gamla förhållningar
och gås rakt ut i fjällvärlden
med Haglöf och Hilleberg

Ödet tecknar i blindskrift över avlägsna rasbranter

Fjällbäckarnas mångpitchade aquatismer
tröstar tröstlösa och trosvissa
med sina fjälldalsmadrigaler
där tälten står som gravhögar
långt ut i ålderdomens dimstråk,
illuminerade av juninattens norrsol

Jag slumrar mig undan i det sist sagda,
och vaknar äggskalig
på ytspänningens välvda ocean
i dagsljusets hundskall och icke förtyn

Sakta siktas insikter;
bryskande silar invändningar
genom skarpsinnets motljus
kring sträcklevande kroppar
och kadaverbökande kultingar
i generationsskiftenas skick och bruk
tills kropparna vänder ryggen till
och andas ut




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 85 gånger
Publicerad 2022-05-22 16:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP