Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hickok har hamnat i häktet för att ha gått bärsärkagång när någon spelade honom själv på scen.


Aja-baja


Ingen whisky, nej, nej, nej,
får vi lov att bjuda dig
Om jag ser en flaska
skall jag ur dig vaska
vem som ej förnekat sig

Nu skall Hickok vara snäll
det är ingen fyllecell
som man ur sig ålar
blott för att man vrålar
med en röst så hög och gäll

Häktet kan du inte fly
Jag vill inte se dig spy
ned vår fina finka
att den börjar stinka
och jag själv må illa, fy

Felan får du åter snart
Om du bara är så smart
att din skuld betala
skall jag för dig tala
och du kickas ut med fart

Aja-baja, hör nu på
Whisky kan du inte få
när du sitter inne
Ta det som ett minne
när du skådar himlen blå.



19/5 2022




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Lena Söderkvist VIP
Läst 93 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-05-22 20:48



Bookmark and Share


  Cikoria Blå VIP
Härlig läsning!
2022-05-23

  Blomma-Stjärna VIP
Du är så bra - Lena, den nya Bellman!
2022-05-23
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP