Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto från mitt älskade Bohuslän


Lilla Insiktsboken 1

 


*

"Det finns tre dagar
jag aldrig oroar mig över.
Den ena är gårdagen.
Den andra är morgondagen.
Och den tredje är idag."

~ ord som passar bra in på mig

.......

 

 

"När vi låter oro eller ångest kontrollera våra ageranden urlakas själen, sordin läggs på tillvaron, klarsyntheten förmörkas och fokus splittras på alternativa (positiva) lösningar och förklaringar.

Så istället för att låta oron och ångesten "äta upp" både din tid och energi, ifrågasätt tankarna som orsakar dessa (och andra negativa) känslor. Varför kommer de nu? Vad triggade igång de (vad hände strax innan? Hur kan du hindra att det händer igen?) Vilka tankar kan du byta till istället och använda dig av för att minska känslorn som får dig att må så dåligt? Tänk ut saker du kan göra för att hjälpa dig må bättre? Fokusera intenssivt på de och sätt de i verket.

Med andra ord;
Ta komandot över dina tankar och känslor och låt oro- och ångesttankarna bli vägvisare och klivstenar till konstruktiva lösningar för att du ska må bättre mentalt. Eller zick-zacka förbi de tankar som inte gynnar dig då och där. Då får de som gör det möjlighet att hinna ikapp.
Det är på så vis du tar kommandot över dina känslor och över tillvaron i ditt liv."

 

 *

.......

 

 




Övriga genrer (Kåseri) av Evelyn Falk Möller VIP
Läst 264 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-05-23 08:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Evelyn Falk Möller
Evelyn Falk Möller VIP