Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(till Anna)


Vardagens tempeltjänst


Snar är du
att acceptera oundvikligheten;
att se den
som man ser solupp & solner

Jag ser dig febril
vid komposten, siktande mull;

jag ser dig
i uppkrattningen
av torrt och avlövat
efter snösmältningen i maj;

ser dig
i hästträningens etologiska pedagogik;

ser
att oundvikligheten inget hinder utgör för dig;
ingen hämmande effekt utövar på dig

I motljusets strömmar
ur dödens och kommande seklers bortom
kämpar du ”till sista man”
i dina dagligheter,
som är så heliga
som alla de heliga gärningar
som alla heliga urkunders vördade kvarlåtenskaper
frambär vittnesbörd om




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 85 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-05-23 09:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP