Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Text om hur krig påverkar barn. Balkankrigen.


FRÅNTAGEN BARNDOM

Vi hade bombats med nyheter från alla håll
Och du blev extra tyst när Ukraina kom på tal
Oavsett var det sker är krig hemskt sa du,
Kan vi kanske byta kanal?

En kväll låg vi där och du tog tag i min hand
Började prata om det jobbiga som aldrig förr
Du var liten men ändå tillräckligt gammal för att minnas - allting.

Berättade om allt du sett och hört
Saker som inte hade lämnat någon oberörd
Människolik, skadade djur och brända hus
De tog allt ifrån er, berövade er barndom
Fanns inget utrymme för lek eller bus.

Och de vuxna som skulle fungera trygghet
De var själva alldeles för rädda
Det gällde att fly från plats till plats,
Ständigt beredda.

Du avslutade med att jag var bra på att lyssna
Men egentligen var jag tom på ord av dina minnen - så dystra.

Den kvällen valde du att släppa in
Och jag förstod på riktigt hur du föll offer,
För Milosevic's regim.











Fri vers av Inspocouplesweden
Läst 120 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-05-25 14:41



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
En starkt berörande text om fasansfulla minnen från barndomens upplevda krig.
2022-05-25
  > Nästa text
< Föregående

Inspocouplesweden
Inspocouplesweden