Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HAVANDE


Jag vill hav
jag haver yta och djup

och varje våg jag rullar
vågar jag slå motståndet utan genomskinlig ursäkt

jag kräver mer hav som nästa återbäring
och ett skönt flyt som bonus
sedan sträcker jag mig inte efter mer
håvar bara in min spegelbild som annars skulle sjunka osedd

en ny ocean är min livslinje förbunden med nytt tidevarv
sedan lilla havet flöt ihop med skattlanten och
måttliga viken och jag insåg att
havet som jag bär på är fullgånget

vattnet har precis gått

sedan hoppas jag att ibland få ligga stiltje
i mynningen av ett delta och svälja de silvermynt
som solen slängt i min önskebrunn











Fri vers av Igot Tochange VIP
Läst 126 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-05-23 19:53



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Se detta är som poesi, med ord i som melodi, det är som stjärnor på en himmel, som ord i ett vimmel, för diktaren finns ofta sympati...
2022-05-25

    Sefarge VIP

Hava mal i påse
Inte vara sant
Ut den slant
I den stora
Atlant!
;)

2022-05-23

    ej medlem längre
Riktigt riktigt bra!
2022-05-23
  > Nästa text
< Föregående

Igot Tochange VIP