Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Även himlen har ett tak

hårt hårt

som att örfila vatten

plask, plask

inte på lek denna gången

lutar huvudet bakåt

håret flyter ut 

även himlen har ett tak

jag är lampan nu

tittar in i mig själv

bländad

flimrar

undervattenskamera

djuphavsfisk

lykta för att locka

waterboarding

sälta

det är tårarna

lapar i mig

sväljer för att inte drunkna

vaknar om natten

kallsup

barn på nytt 

mamma jag har kissat på mig

mamma jag har drömt igen 

deja vu 

det är skammen

suckarna

tänder lampan

inuti mig själv

ser du inte

du är ju

fortfarande under ytan

varför simmar du inte uppåt

ljuset är ju där

hårt hårt

varje simtag

skjuter ifrån

når inte upp

det var ju själva fan

glödlampan bytt 

hon kramar ur 

tvättkorg full

bäddar rent 

hårt hårt

och så släcker hon igen 

taket svart

himlen likaså

i mörkret finns inget slut 

flyter där i 

sjunker in i 

det där som är

oändligt 

 

 




Fri vers av skamfilad
Läst 275 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-05-23 20:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

skamfilad