Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KULTURARBETE

Därute råder krig.
Jag sköter mina rosor.
Jag innesluter mig
och ansar rim och glosor.
Jag har min koloni
och odlar ord och frukt.
Därinne är jag fri
under kulturens tukt.

Därutanför är strid.
Härinne finns ett mönster,
kulturens trägna id
bak odlingsrutans fönster.
På bäddar och på bord
med dikter och med blom
är poesi och jord
min frid och rikedom!













Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 109 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-05-24 19:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP