Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fabricera mera

vad ska vi se upp till?
himlen är överfylld av stjärnor
som en föderskans bröst när mjölken sprutar ut
aldrig tar slut, kan ej stoppas
naturen har sin gång
ett nyfött ser bara den goda brösten
vad ska vi se upp till?
vilken trång galax,
ta SpaceX till yttre rymden
se alla dessa figurer, skeenden från ovan
i försvinnande
de flesta börjar likna karaktärer
i en tecknad film, samma drag om och om igen,
silikonläppar, silikonbröst, den goda brösten, den hållbara brösten
drunkna inte i mjölken
jag drunknar snart i vi,
ett enda värde: demokrati
allt annat ska få oss att spy
vad ska man se upp till?
för många svarta hål
för många nål i höet
du kommer att sticka dig vart än du sticker in handen,
leta inte efter sanningen
det kommer att serveras till dig
vid måltider, ät med aptit
det fabriceras mera
ju flera vi blir
förpackas i platta lådor
djupet är överskattad
säg också, ska vi gråta eller skratta
vad ska vi se upp till?





Fri vers av Dobrica Vukovic VIP
Läst 75 gånger
Publicerad 2022-05-24 12:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dobrica Vukovic
Dobrica Vukovic VIP