Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild:AndLou


HAVETS SAGA

Jag vandrar så stilla
ner mot stranden
och ser just då
hur morgondimman lättar
kan känna dofterna
ifrån salt och tång
där alla ljuvliga intryck
nu mig mättar


ser nu hur havets
så förunderligt vackra spegel
ligger där vackert blank
som i en naturens egen saga
där nere vid den lilla hamnen
vaknar nu båtfolket
för att alla sina segel
nu börja staga


just där i denna stunden
känner jag vad frihet är
för just då lever livet
som jag vill
då när sommarsolen
skiner över oss
och snart äter vi 
vår sill med dill


så underbart vackert
väcker havet oss
när nu en dyning
möter båtens för
vårt liv förförs
av dess stora skönhet
ja för det är just detta
som havet gör


Copyright © AndLou




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 86 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-05-24 14:42



Bookmark and Share


  Vindsvala VIP
Mycket vacker skildring om sommarmorgonen vid havet!
Fint att höra dikten läsas!
2022-06-09
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP