Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En bultande hunger är varje människa

 

Den tysta desperationen.
Livet består av en serie
chanser som det gäller
att inte sumpa, och livet
är en motor som bara
måste gå att få igång.

Den tjusiga välordnade
fasaden och innanför
den ett obeskrivligt och
skrikande kaos ohanterligt.
Det är bara bra med mig.
Den tysta desperationen.

Hunger är varje människa
och en svart bultande sorg,
nej jag ska inte hamna på
psyket för allt är bara OK.
Vad som är bra med vårt
härliga konsumtionsamhälle
är att man kan shoppa sig
lycklig och bli så där hög.

Sekundvisaren som räknar
ned livet obönhörligt mot en
solklar och fasansfull död.
Den tysta desperationen och
en svart bultande sorg i ett
hjärta som inte vet var det ska
ta vägen med sin skrikande
hunger efter kärlek och mening.

Jo tack med mig är det bara bra.
Varje människas: Dra åt helvete!!
Varje människas känsla av en
outhärdlig klaustrofobi i en värld
som är galnare än någonsin.

Den tysta desperationen och
svarta bultande sorgen och
besvikelsen: är inte livet mer än
så här och varför måste jag kämpa
när livet är helt och hållet meningslöst?

Nej nu tror jag att vi sjunger någonting
säger fröken: bättre och bättre dag
för dag, bättre och bättre dag för dag!!
När livet känns trist bli en optimist.
Själen som lider av näringsbrist och

Moder Jord som har hjärtflimmer
och långa andningsuppehåll och
förändringarna tar hundratals år
och demonen Vladimir Putin och
stress, sömnproblem, posttraumatisk
ångest och barnens kö till BUP och
hög suicidstatistik, svält och krig.
Kärleken och sanningen går inte att
utplåna bara täckas över och glömmas
bort. En bultande hunger är varje människa. 




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 72 gånger
Publicerad 2022-05-25 01:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP