Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En haibun


Klänningen från Indien

Så lika vi var. Trots sju år emellan. Så bra vi hade det. Lillasyster och storasyster.
Du reste till Indien, mitt drömland. Så långt borta...
En indisk klänning med blå elefanter fick jag. Vilken skatt!
Du visade stolt upp dig i din vackra grön/guldiga bröllopssari, dina vänners bröllop.
Går på en vit matta av fallen körsbärsblom, en kvinna med cykelkorgen full med avklippta syrener. Vill skrika till henne " klipp inte av syrenerna, de tål de inte!"
Du klippte av mig, du vissnade.
Varför satte du inte på dig den vackra indiska klänningen och dansade i körsbärsblommorna tills allt det svåra släppte?

ömsint lapplagar
klänning från Indien
änglasystern




Bunden vers (Annat versmått) av lila fjäderblomman VIP
Läst 147 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-05-25 13:37



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
mycket ömsint, sorgsen och vacker text - berör mig på djupet!
2022-05-27

  Marita Ohlquist VIP
Berörande text om syskonkärlek som förmedlar både glädje och sorg.

2022-05-25
  > Nästa text
< Föregående

lila fjäderblomman
lila fjäderblomman VIP