Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det var jag som skrev bibeln

i begynnelse skapade Gud himmel och jord
jag var där
jorden var öde och tom,
och det var dumt
djupet täcktes av mörkret
som skapt för fiskarnas lek
Gudsvind svepte fram över vattnet
sådde ägg och mjölke
Gud sade "Ljus, bli till"
så fiskarna kan se varandra
och ljuset blev till,
Gud såg mig och sade, anteckna!
Gud skilde ljus från mörkret
jag kallade ljuset dag, eller var det Gud
som gav ljuset namn,
resten var natt
det blev kväll, det blev morgon
det var den första sidan
Gud sa det var bra,
fortsätt skriva!




Fri vers av Dobrica Vukovic VIP
Läst 97 gånger
Publicerad 2022-05-26 11:06



Bookmark and Share


  Dobrica Vukovic VIP
Människan är fri att inbilla sig saker.
2022-05-26

  Larz Gustafsson VIP
Nej, det var INTE du.
Det var människor inspirerade och ledda av Gud som skrev den.


2022-05-26
  > Nästa text
< Föregående

Dobrica Vukovic
Dobrica Vukovic VIP