Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mejseln

Jag skönjar, framför mig,
en obelisk.
Vackert perfekt berättar den,
svaret på alla livets gåtor,
in i minsta detalj.

Den skall huggas och mejslar fram,
ur det väldiga berg som breder ut sig för min syn.
Svart, tung sten,
en enda massiv kropp.
Obelisken väl gömd i dess inre.

Med liten mejsel står jag redo,
redo att karva fram sanningen,
sanningen om varenda liten detalt
i det virrvarr som är livet.




Fri vers av Himlarymder VIP
Läst 95 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-05-26 14:03



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Merci, mon ami.
2022-05-26

  Koloristen
Larz har rätt i detta.
2022-05-26

  Larz Gustafsson VIP
Men nu är du det.
Det ORDNAR sig aldrig.
2022-05-26

    Sefarge VIP
Tack för du mejslat fram
Poesins Obelisk
Vi alla får fylla
med eget
innehåll?
;)
2022-05-26

  Himlarymder VIP
Något jag inte var bekant med när jag skrev texten tyvärr.
2022-05-26

  Larz Gustafsson VIP
Obelisken är en vidrig frimurarsymbol.
2022-05-26
  > Nästa text
< Föregående

Himlarymder
Himlarymder VIP