Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Demens

från en bergsida
ser jag på dalen som jag vandrat genom
som på ett tåg åker ansikten förbi,
scener ur ett liv
var det mitt liv?
barn ler och leker, viskar och skrattar
vad det mina barn?
var det mina syskon?
en främling säger mamma
hon sitter hos mig
mitt hjärta darrar
händerna kommer samman
är det våra händer?
från en bergsida ser jag på dalen
molnen skapar skuggor
som jag vandrar genom
tunga, svullna fötter
ett par vita skor,
är det mina skor?
är det mina fötter?
från en bergsida ser jag på dalen
jag vandrat igenom,
hur kom jag hit? ska jag nu gå?
är det en bänk jag sitter på?
från en bergsida ser jag skuggor vandrar genom dalen






Fri vers av Dobrica Vukovic VIP
Läst 86 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-05-26 15:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dobrica Vukovic
Dobrica Vukovic VIP