Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En hemsk situation som behöver förändras och bli som alla andras som de med mänskliga rättigheter lever i.


de-utvalda

Idag bevittnade jag en hotfull situation där en gravid kvinna utsätts för en narkotika-skadad man, det karakteristiska i sitt uttryck och när jag såg detta kom min egen erfarenhet fram, känslan "det här kommer inte att gå bra" och den utsatthet och ensamhet, uppgivenhet och det tunga ansvar som en sådan person ställer på en. Mannen kan väl inte ses som en tjej i början av tonåren med sitt första PMS i kroppen, nej den här mannens uttryck är typiskt för narkotika skada.

Skulle jag som okänd gått fram till henne efter att han lämnat henne där på trottoaren med sina matkassar och sin ovisshet om framtiden, eller bara se det och lämna platsen, skriva till er och hoppas ni uppmärksammar hennes svåra situation, det verkar som mannen bor här i närheten.

Jag känner stark oro för henne, inte för att den gravida kvinnan på något sätt själv skulle behöva hjälp utan mera omgivningen som är hotfull.

Finns det en social insatts där man kan ta bort dessa narkotika-skadade män från en gravid kvinna och få henne att känna det är ok att han inte tar ansvar för barnet eller ens är i närheten av hennes hem och vardag allt för att skydda både barnet och modern. Om de har ett gemensamt kontrakt kan hyresvärden se detta som en social placering och erbjuda kvinnan en trygg lägenhet, speciellt anpassad för kvinnor som behöver extra trygghet, utan att det görs en anmälan mot den skadade mannen som ju bara är skadad och egentligen inte menar något illa.

Kan socialen betala detta trygghets paket till samverkan utan att det blir någon merkostnad och med garanti på att myndigheterna ger henne och barnet kvinnofrid, dvs inte på något sätt ifrågasätter kvinnan eller hotar med att ta ifrån henne föräldraskapet av den orsak att hon varit utsatt tidigare och behöver stöd?

Att skapa stress och att ta ifrån henne rätten att bestämma själv är fruktansvärt!

Så kan framtiden se ut
för en gravid kvinna som känner
"det här kommer inte att gå bra"

Jag tror att det var så här hyresgästrådet
skulle verka för områdets utsatta kvinnor
och det var där jag kunde dela erfarenhet
med samverkan och vara behjälplig i nöd.

Är det för sent?

Jag riskerade min egen säkerhet om jag hade gått fram till den okända kvinnan som privatperson, det har jag också erfarenhet av, att man lätt dras in i det själv.

Är vi fler som förstår?

Som är just här just nu och behövs?




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Catherine Brandt VIP
Läst 92 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-05-26 15:21



Bookmark and Share


  Koloristen
Stoppa asocialdaltet!
2022-05-26
  > Nästa text
< Föregående

Catherine Brandt
Catherine Brandt VIP