Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hur ska det bli med människan


Den moderna människan

Den mänskliga böjelsen
Att vara sparsam med den vardagliga rörelsen
Du barn som växer ska stärka din kropp
Ingen vuxen säger längre stopp
Du varken går cyklar eller springer
När valet lätt blir elscooter du väljer
Problem kommer du få se mitt finger

I villakvarteren har det tystnat på dagen
Med en öl i handen o rund om magen
Spanande på de små väsen
Som nu snurrar runt o fixar gräsen

På parkeringen för rörelse i skogen finns gott om plats
Åker förbi o ser att det letas parkering vid gymmets palats
Ett pass hårt o tufft
Men utan skogens renaste luft

Den fria människan har fått det bra tycker man
Men för min del ska kroppen själv göra det den kan




Bunden vers (Rim) av Thommy J
Läst 79 gånger
Publicerad 2022-05-27 11:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Thommy J
Thommy J