Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En haibun


" Idiot-generation"

Tekniken går framåt, medan mänskligheten verkar gå bakåt.
Skolskjutningar, krig, nej till abort, gängkriminalitet och miljöförstöring.
Ungdomarna i skolan kan knappast läsa eller skriva.
Fotograferar av allt på tavlan istället för att skriva av. Allt ska gå i rasande fart!
Hand och hjärna får ingen chans att utvecklas tillsammans. Kunskap onödigt att lära in, då allt kan sökas på nätet vid behov.
Min granne säger att det håller på att skapas en " idiot-generation". Vill inte säga att det var bättre förr- MEN...
Vi behöver sakta ner, den mänskliga hjärnan behöver tid, träning och återhämtning.

teknikens under
eftersträvansvärt
robotmänniskor




Bunden vers (Annat versmått) av lila fjäderblomman VIP
Läst 184 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-05-27 11:48



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Inte mycket till dikt över den här "dikten". Prova fb istället?
2022-05-31

  rostspik VIP
Mycket bra om det passiviserande tekniksamhället!
Mycket vore vunnet om människor la ifrån sig telefonen och öppnade en bok då och då.
2022-05-31

  Blomma-Stjärna VIP
Marita sa det!

En bra fråga här; är tekniken för människor
eller är det människor som ska bli robotar för att passa tekniken
2022-05-27

  Marita Ohlquist VIP
En bra och tankeväckande text om vår tids samhälle.
2022-05-27
  > Nästa text
< Föregående

lila fjäderblomman
lila fjäderblomman VIP