Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Med kärlek till det ryska folket

 

Om du som förälder
vill skapa ett monster
av ditt barn
skall du plåga det
med våld och försummelse

Om du som folkvald
vill skapa en diktator
i ett grannland
skall du plåga det
med svält och pålagor

Diktatorer i världen
föds och växer
i en mylla
av våld
och förnedring

Så om du vill skapa fred och försoning
istället för krig och polarisering
så glöm tanken
på sanktioner
bestraffning och upprustning

Använd din kärlek
till dina systrar och bröder i förtryckta länder
till att ge dem det de behöver
så att de själva kan befria sig från diktaturen
och skapa demokrati




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 107 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-05-28 04:39



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Jaa godhetens tanke är behjärtansvärd!
Men bör även betänkas att curlade
egoistiska skitungar som får allt
i sin väg kan utvecklas till
Narcissistiska makt
-galna ledartyper
På andra med
-människors
Bekostnad?



2022-05-28

  Blomma-Stjärna VIP
Wow - så var det sagt! - sunda tankar som behövs i alla tider - också just nu!!!
2022-05-28
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP