Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Fiskelycka

Viken låg spegelblank
solen tittade fram mellan molnen
efter allt regnet,
luften var krisp och klar

Jag rodde sakta över
till sundet på andra sidan
det var absolut tyst
endast årornas svaga plask hördes

Jag sänkte ner ankret i vattnet
och tog fram fiskedonen
En förhoppningsfull mås
landade på vattnet intill båten

Granskogen speglade sig i vattnet
ett svanpar kom flygande med tunga vingslag
och sitt karakteristiska ljud
två viggar med sina gula näbbar syntes i vassen intill.

Napp direkt
fyra strömmingar på en gång
nu gällde det att vara snabb
medans stimmet var kvar

Efter några minuter så nappade
det inte mer, stimmet hade simmat vidare
väntan, väntan,
men så plötsligt nappade det igen

Det fick räcka,
jag startade utombordsmotorn
ville hem,
den gick i gång på första rycket.

Det vattnades i munnen på mig
sprödstekt strömming
med skirat smör, lingon
och potatismos, vilken njutning








Fri vers av Kungskobran VIP
Läst 103 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-05-29 19:52



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Härlig"emottagelse"skrivelse
Det bästa är "gratis" men
det gäller att kunna
bemöda sig lite
o ta emot med
Tacksamhet
det som ges
Vilket Du ju
så gott
gjorde!
;)


2022-05-30

    Lena Staaf VIP
En lyckad dag.
2022-05-29
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP