Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En havererande samtid

Hoten avlöser varandra i en tid där makten febrilt skjuter ifrån sig ansvar och vill att vi varandra ska klandra.
Rädda och passiva hellre än arga och aggressiva med psykologiska spel för att forma alla till att passa in i det progressiva.
Konservativ eftertanke är extremism och likaså skepticism, liberalism och snart även kapitalism, dock inte godhetsradikalism eller spektakeljournalism.
Den demokrati som format oss tas ifrån oss bit för bit och framuti dess tomrum växer den auktoritära teknokratins gebit.
'For the greater good' ska likformighet råda såväl i tanke som i handling, annars går världen under på grund av sjukdom, krig eller klimatets förvandling.
Klassisk religion har ersatts av individuell och kollektiv skuld baserad på fel ordval, fel hudfärg eller bara utebliven oskuld.
Att ses som god eller ond har aldrig varit lättare men även om du gör rätt så kan du alltid göra rättare och försöker du inte tillräckligt riskerar du att utmålas som kättare. En polariserad samtid där du bör trippa på tå och många tankar avstå för att homogen med samtiden framstå och konsensus inte frångå.
Värden har blivit svart eller vit men vi bör lyssna på politikerna, det är ändå dom som tagit oss hit.




Övriga genrer av Brunluvan
Läst 102 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-05-30 18:07



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Svenskarna har svalt det röda pillret och får vad de förtjänar
2022-05-30
  > Nästa text
< Föregående

Brunluvan
Brunluvan