Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Fotocollage av egna bilder


Tankespegling

Molnet leker tafatt i vattnets spegelbild. Jag sitter på din plats och ser ut över vattnet. Du finns i fåglarnas morgondiskussioner. Berättelserna sprids från träd till träd. En släggas rytmiska dunkande förtöjer en bastustolpe. Humlan rör sig mot den tvekande syrenen. Nyheterna satta på paus. Det onda pågår fortfarande runt om i världen liksom det goda. Det gamla äppelträdets stam viker sig mot marken. Den sista grenen blommar rikligt under sin stötta. När du lämnade blev jag den äldste.

© Eva Hedlund fd. Langrath 2022




Fri vers (Prosapoesi) av Eva Langrath VIP
Läst 145 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-05-30 21:27



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Mättad på känsla, och det är som att ”vara” i ögonblicket en stund, och den ständiga rörelsen förs fram i öppen dager. Stark och levande poesi.
2022-06-10

  Bodingen VIP
Bilderna speglar även texten. Finemang!
2022-06-08

  Eva Helene VIP
Som en respit och vila i naturens läkande rum. Vackert och vilsamt, även för mig som får ta del av detta. Tack!
2022-05-31

  Niliboy
Härligt att bli den äldste!
2022-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP