Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ANNO DAZUMAL

Än är min vers av anno dazumal
och låter som den redan gjort en gång.
Sonetten här är nött av samma sång
och följer samma schemas ritual.

Man kan ju kalla det ett inre tvång,
en melodi som minner om ett skval
med gamla tonarter som mal och mal
om tidens korthet och om livets gång.

Men fast jag går i dödens skuggas dal
och vägen stundtals hotar ond och vrång,
är mina verser än still going strong.

De följer samma gammaldags moral
att låta lika som de lät en gång.
Än är min vers av anno dazumal!

































Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 80 gånger
Publicerad 2022-06-01 17:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP