Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Glaciärpärlespel


Isbjörnspiruetter
på de glashala däck
som var Antarktis

Pärlljus glaciärspel
då intentioner brann
isar ännu fanns

Ett valrossfrustande
säldans i snöpalats
bland flytflak shelfis

Men mitt i nya världens
tokna rörelse drivsmälta
och ytvatten blanka

gäckar oss

hyperresistens




Fri vers (Fri form) av BenGust VIP
Läst 91 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-06-01 10:38



Bookmark and Share


  Elinor Sörensson VIP
Fantastisk titel på en text
som inleds med ett rofyllt
glaciärspel men mynnar ut
i en miljökatastrof.
2022-06-04

    Lena Staaf VIP
Poetisk och vacker text om det hemska som händer här och nu i och med uppvärmningen av klotet.
2022-06-01

  Marita Ohlquist VIP
Vi bär framtiden i våra händer till kommande generationer, bör hållas varsamt.
Såg en skrämmande dokumentär i förra veckan om uppvärmningens följder.
2022-06-01
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP