Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sine nomine

idag hände ingenting och jag är tacksam
jag vill inte förlora någon mer
för livet stannade upp när jag förlorat dig.

ännu en dag i ett, vill inte säga, meningslöst liv
när dagen nu är nästan slut och dagsskeendena ska knytas som i en säck,
idag såg jag någon ofattbar inspelning på någon av Kardashians girls
fattar inte att jag tog fem minuter av mitt liv på det, som förtrollad
vilka poser, vilka effekter, vilken odödlig diva, Marilyn.

Man kan döda sig själv i bitar, minut för minut
på facebook, twitter, tinder, med Oprah, i jakt på vad Mark Zuckenberg har att säga, eller hur mycket Elon Musk tjänar i minuten.
i det ständiga flöde av de som vill imponera, chocka, sänka en till sine nomine
med krigsrapporter, nu när det är nära som aldrig förr,
börsrapporter, nu när det är så nere som aldrig förr
med hjälp av apkoppor, eller vilken annan som helst potent sjukdom
utifrån att du kan bli smittad, du kan bli skrämd, du kan bli rädd,
vilken än underhållning som tar mitt liv minut för minut
fångar min blick och sänker mig till sine nomine
får mig att tvätta händer oändliga gånger

ännu en dag i kedja av dagar då det hände ingenting, utom på skärm
en ofattbar inspelning tog minuter av mitt liv,
och flera inspelningar väntar
sanna fatamorgana, underhållning medan
i skogen väntar sällsynta fåglar
och okramade träd.
om du ändå var här.




Fri vers av Dobrica Vukovic VIP
Läst 103 gånger
Publicerad 2022-06-01 21:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dobrica Vukovic
Dobrica Vukovic VIP