Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Optimistens kamp

 

 

även en optimist kan stundom vackla

i sin tro på det goda och vackra

allting är inte vad det till synes vara

många frågor finns att besvara

 

mänskligheten ett märkligt släkte

många krig det nästan släckte

då man minst av allt anar oråd

dyker illasinnad upp med illdåd

 

det goda i världen kämpar envist

kämpar för det som är klokt och vist

starka krafter söker störta godheten

men inget biter på  visheten

 

optimistens fiende pessimisten hånar

inget längre nånsin förvånar

pessimisten envis som synden

sträcker sig upp till rymden

 

strunta i olyckskorpars kväde

de är ute i ogjort väder

hylla det ärliga och fina

låt solen över alla skina

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 124 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-06-02 17:20



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Pessimisten:
- Värre än så här kan det inte bli.
Optimisten:
- Jodå. Vänta bara...
2022-06-08

  BenGust VIP
De som bygger upp och inte river ner är medmänniskor. De tänker nu och inte sen. De andra når nästan inte ens opp till epitetet 'människa'.
2022-06-07
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP