Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Afrikas horn - ett bortanrum


krigets njugga kortsikt


när kornbodar sväller


och hamnar likt ödeland


för ett skriande Afrikas horn


ett bortanrum i världen




Fri vers (Fri form) av BenGust VIP
Läst 162 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-06-02 09:09



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Det är troligen USA som tystar ned nyheterna från Afrikas Horn.
2022-06-06

  Elinor Sörensson VIP
Krig får så långtgående
och ödesdigra konsekvenser.
Oförtjänt tyst om Afrikas horn.

Bortanrum - så träffande uttryck.
2022-06-04

  Susen VIP
Finstämda rader med stor sorg
2022-06-02

  Larz Gustafsson VIP
Min fru kommer från Etiopien, som brukar räknas till Hornet.
Jag har varit där vid två tillfällen.
Ett fantastiskt land som nu utvecklas lavinartat.

De som startat kriget som tyvärr rasar i landets norra del är terroristgruppen TPLF, understödda av USA.
2022-06-02

    Lena Staaf VIP
Vackert skrivet! Ett bortanrum för oss som inte verkar bry oss över hövan, sorgligt nog.
2022-06-02
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP