Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Kränkt och bor i min kropp

 

Det bor,

En kränkt människa inom mig

 

Han är en invandrare

Han är en flykting

 

Han är kristentroende

Han är ensam

 

Han är evig utvisat ur hans hemland ut

Han är också evig utvisat ur nuvarande landet ut 

 

Han blev torterat i sitt hemland och ett grannland

Han torteras också i det nya landet som han bor i

 

Han tror inte längre på mänskligheten

Han tror inte längre likvärdigheten

 

Han tror inte längre på kärlek

Han tror inte längre på fred

 

Hans mor hatade honom som fan

Hans far hatade honom som fan

 

Hans hemland hatar honom som fan

Det nya landet hatar honom som fan

 

Hans granne hatar honom

Hans landsmän hatar honom

 

För den han är

För den han ville vara

 

Hans liv går inte att räddas

Hans existens måste bort suddas

 

Av en annan människa

Av en annan religion

 

Det kränkte jag som bor i min kropp




Fri vers av Naji Yaaqoub VIP
Läst 82 gånger
Publicerad 2022-06-02 10:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Naji Yaaqoub VIP