Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(bakom en motorled. ..)


"Till det försvunnet försumbara. .."



Urbanismens
Dramaturgi
sliter sönder
sina sommardäck

Inuti avkrokens
halvt bortglömda
grusvägar

Vattenpussar fyllda
av nattens regnande

Hängivna spretande
Ormbunksbuskar

Ogenomträngliga
Slysnår.

Nedfallet stormvirke
För länge sen

Så skriker Spill kråkan
att det blir mera regn
mera regn. ..

I det bortkomna lever
ännu livet i en över
-given fattigstuga från
Förr som blivit till en
Hembygds förenings
lilla skötebarn med
sina solkiga fönster

Som skall putsas upp
inför Nationaldagen

Och en förfallen post
-låda står på sin rostiga
Stolpe

Så mycket stilla tid och
frid det alltid finns i
det bortglömda som
glömts mitt i nutidens
Brådska. ..

Och tänk så skönt det
ibland känns att få
vara alldeles liksom
bortglömd från omöjlig
-hetens krävande krav

Och rymma in i ensamhetens
gemenskap bland vajande
Hundloka. Plommon snår
och en Zinkhink som inte
längre behövs

Och bara känna ett
behov att fylla upp
sin egen susande
överlevnad

I ett landskap fylld
av vandrande moln
sol och skugga

Mitt i en bortglömdhet
Som inte längre
söker något svar

Utan bara fridfullt
finns där kvar.













Fri vers av Sefarge VIP
Läst 77 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-06-03 08:38



Bookmark and Share


    B.A.S VIP
"Mitt i en bortglömdhet
Som inte längre
söker något svar

Utan bara fridfullt
finns kvar."

Vackert. Tänker mig Nirvana vara så, fridfullt finnas kvar utan att söka svar.

Tack
2022-06-03

  Monica Lindgren
Det förfallna och bortglömda har sin säregna skönhet, som bara vissa människor ser. Vad gör det om vi själva är lite bortglömda också? Många med oss kommer snart vara "en av dem som levde för längesen" Synd, att de vackra verserna blir så slitna genom all användning...
2022-06-03

  Glitträ VIP
Gillar ” fridfullt finns kvar”
lyser sin frid
:)
2022-06-03
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP