Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Poetisk stafett, tillsammans med Chan, TrollTörnTrappan, Cikoria Blå och Gunwale. Få tre ord av föregående diktare och lägg till arton egna. Den här gången har jag fått fjärran, dis och kolets av Chan.


Skorstenarnas planet

När staden i fjärran försvinner

döljs av ett dödligt dis

likt röken från skog som brinner

inser vi välståndets pris

– kolets.



2/6 2022




Bunden vers (Rim) av Lena Söderkvist VIP
Läst 96 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-06-02 21:40



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
att skriva så suggestivt vackert om miljöförstöring är en konst i sig - och den träffar rakt i mellangärdet - jag tycker faktiskt lite synd om oss människor - allt vi tar i har sitt pris och det som tänkt bli positivt blir ofta också negativt!
2022-06-05

  TrollTörnTrappan VIP
Sagolikt vackert diktat om krass skit! [jo, som Cikoria noterat]. Melankolin i hur en hel stad (städer) suddas bort....

Ännu mer dystopiskt kunde man säkert dikta kring kärnbränsle i evig berggrund - eller om vindsnurror som vingklipper fåglar.. Skönt att våra forskare börjat finna på hur man kan lagra solenergi?!
2022-06-04

  Gunwale VIP
En perfekt 21-ordare! Känns spontan trots att det säkert ligger en del knåp bakom. Det är det som är konsten: Inget krystat eller (lång)sökt!
2022-06-04

  Cikoria Blå VIP
En text som målar upp vackra bilder för mig, trots att den ju handlar om att vi smutsar ner vår natur.
2022-06-04

  Chan VIP
Klimattänkvärd dikt med bra rim.
2022-06-03
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP